Zoeken en

Neeltje van der Heijden

Met een achtergrond in journalistiek en fotografie belandde Neeltje in de postproductie van films in 2006. Na negen jaar als DI-producent bij een postproductiebedrijf te hebben gewerkt, ging ze besloot in 2015 freelance postproductie supervisor te worden.
Sindsdien heeft ze werkte aan internationale coproducties zoals: Heartbound van Janus Metz, Tonio van Paula van der Oest en Kapsalon Romy van  Mischa Kamp en de Noorse familiefilm Dragevokterens Jul van Katarina Launing. In 2021 werkt ze aan de documentaire Occupied City, geregisseerd door Steve McQueen en een Nederlandse Netflix Original serie die eind van het jaar wordt uitgebracht. Neeltje begon in 2013 met lesgeven bij APostlab en is sinds 2017  workshop manager van het programma.

Neeltje van der Heijden is mentor en spreker tijdens de Post-Production Workshop.

Niko Remus

Niko heeft een achtergrond als editor en werkt als freelance supervisor voor postproductie en workflowconsultant. Met Duitsland als basis werkt hij voornamelijk aan internationale projecten – fictie en documentaires voor bioscooprelease. Zijn projecten van de afgelopen jaren omvatten: Bal – Honey van Semih Kaplanoglu, Hannah Arendt van Margarethe von Trotta, Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch, About Endlessness van Roy Andersson, Eleanor & Colette van Bille August en Stowaway van Joe Penna. Niko geeft lezingen op verschillende filmscholen en is coach voor het Torino Film Lab, het Rotterdam Lab en Berlinale Talents. In 2010 maakte hij deel uit van de allereerste APostLab-workshop (toen EP2C) en nam hij in 2017 de rol op zich van Head of Studies voor APostLab.

Nico Remus is spreker en mentor bij de Post-Production Workshop.

Juan Galva

Na 7 jaar postproductie, eerst als redacteur en daarna als VFX-componist, werd Juan in 2013 freelance colorist. Naast commerciële en tv-klussen houdt hij zich bezig met filmgrading, die hij combineert met gastdocentschap aan de UP.GRA DE color grading postgraduate in Berlijn en andere workshops. Door zijn interesse in het grotere plaatje van filmpostproductie verdeelt hij zijn tijd tussen grading en supervisie, waarbij hij technische en organisatorische vaardigheden combineert ten behoeve van speelfilms.

Juan Galva is spreker bij de Post-Production Workshop.

Ansgar Frerich

Ansgar Frerich begon zijn carrière in 2002 als een mixing engineer van meer dan 200 speelfilms , waaronder films van Wim Wenders, Alexander Sokurov en Shirin Neshat. Hij mixte de Netflix-serie Dark en won 3 keer de Duitse Academie Awards. In 2013 was hij medeoprichter van de Basis Berlin Filmproduktion, waarin hij 7 volledige films produceerde speelfilms. Met Taste of Cement (ook Co-Author) en Of Fathers and Sons hij produceerde twee van de meest succesvolle Arabische documentaires in 2017. Ansgar Frerich is lid van de Duitse en Europese Filmacademie en de AMPAS.

Ansgar Frerich is spreker tijdens de Post-Production Workshop.

Dennis Kleyn

Dennis Kleyn is creative director VFX en CEO van het in Amsterdam gevestigde bedrijf voor visual effects ‘Planet X’. Daarnaast is hij medeoprichter en voorzitter van de NVX, de Nederlandse vereniging van visual effects professionals. Als een van de grotere studio’s in Nederland richt Planet X zich uitsluitend op het creatieve proces van het ontwerpen en uitvoeren van visual effects voor high-end (speel) films en televisieseries. Planet X (Technologies) is ook de maker van het virtuele productieplatform ‘DeepSpace’ dat VR gebruikt om grootschalige VFX-producties grondig voor te bereiden.

Dennis Kleijn is samen met Albert van Vuure mentor van Vrijplaats deelnemer Jan Willem van Ewijk.
Ook is hij spreker tijdens de Post-Production Workshop.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home