Zoeken en

Beri Shalmashi

Beri Shalmashi is scenarist en regisseur, ze studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie en behaalde haar MA aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Shalmashi’s film Mama werd genomineerd voor een Gouden Kalf en ze won de prestigieuze Zilveren Camera voor Storytelling met het interactieve verhaal Big Village. Onlangs maakte ze voor Frontlinie (VPRO) de aflevering Aan de rand van de revolutie, over Koerdistan en Iran. Haar scenario voor de telefilm Casting Call wordt op dit moment verfilmd. Shalmashi geeft regelmatig les aan verschillende filmopleidingen, werkt als interim filmconsulent voor het Nederlands Filmfonds en is directeur van programmabureau Avanti.

Beri Shalmashi is moderator bij de workshop Meerstemmig Storytelling, samensteller van en spreker bij de masterclass Productie voor Generation Inclusion 2021 en mentor van Vrijplaats deelnemers Louis Hothothot en Isis Cabolet.

Voor de Vrijplaats Creating the Experience is Beri mentor van Ryan Cherewaty.

Mirella Muroni

Sinds haar afstuderen aan de Filmacademie (scenario en regie fictie) schrijft Mirella Muroni magisch realistische verhalen met hoofdrollen voor zwarte vrouwen. Zij wil daarmee de onderbelichte positie van zwarte vrouwen in film veranderen en stereotypering doorbreken.
Muroni schrijft ook proza en poëzie en ziet zichzelf als een barokke maker die op zoek is naar grilligheid en onvoorspelbaarheid via gelaagde verhalen met een magisch realistisch karakter. In 2016 onderzocht zij met een ontwikkelbudget voor kunstenaars van het AFK een jaar lang epische en poëtische verhaalstructuren en in 2018 schreef regisseerde en produceerde ze de korte film IK BEN. Naast het schrijven en regisseren is zij adviseur bij het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en lid van de Raad van Toezicht voor muziektheaterfestival Oerol. Op dit moment is Mirella haar speelfilm Forget All You Know (About Aliens) aan het realiseren.

Voor de Vrijplaats Creating the Experience is Mirella mentor van Herbert Alfonso.

Ali Eslami

Ali Eslami (1991) is een Iraanse kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Zijn werk heeft betrekking op lange termijn, praktijkgericht onderzoek dat bouwt en groeit door speculatief denken en worldbuilding.

Zijn werk speelt met tijdelijk en ruimtelijk onderzoek naar het geheugen, de menselijke cognitie en emoties. Vaak resulteert dit in een vorm van poëtische techniek om het potentieel te zoeken dat ligt in de vage lijnen tussen het reële en onwerkelijke.

Zijn technische achtergrond en passie voor videogames voeden een obsessie voor cybernetica en computation. Hij is voortdurend nieuwsgierig naar de verschuivende rollen van vorm en functie die samen virtuele werelden creëren.

Hij gebruikt verschillende media zoals VR, Film, schrijven, Installatie en performance lezingen. In 2016 won zijn VR-project de IDFA DocLab Award voor “Best Immersive Non-fiction” en in 2020 won zijn project Nerd_Funk met collega-kunstenaar Mamali Shafahi, het Gouden Kalf voor Best Interactive op het Nederlands Film Festival.

Voor de Vrijplaats Creating the Experience, is Ali mentor van Iris van der Meule.

Photocredit: Verena Blok

 

 

 

Yannick Noomen

Yannick Noomen is een Amsterdamse acteur, maker en artistiek leider van theatergezelschap Nineties. Daar creëert hij hedendaagse werken, waarbij hij de elementen van beeldende kunst, digitale media, literatuur, muziek en performance gebruikt en samensmelt, terwijl hij de theatercodes op een aangename manier ontregelt. In een poging om de huidige tijd wat minder ongrijpbaar te maken, verzamelen ze nieuwe perspectieven op onze steeds veranderende wereld en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.Altijd op zoek naar nieuwe theatrale vormen die reflecteren op onze huidige tijdgeest, creëert Nineties zowel op als buiten de locatie, offline en online, voor grote mensenmassa’s en intieme groepen, omringd door koud beton of rood fluweel, vermenging van allerlei kunstdisciplines en meanderend tussen highbrow en popcultuur.

Voor de Vrijplaats Creating the Experience is Yannick mentor van Sander Veenhof.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home