Zoeken en

Sia Hermanides

Met haar films en series wil scenarist en regisseur Sia Hermanides nieuwe beelden creëren en onderbelichte verhalen tonen.
Na het behalen van haar bachelor Media en Cultuur (minor Genderstudies, Politieke Wetenschappen) aan de Universiteit van Amsterdam en een paar maanden lesgeven in Tanzania, studeerde Hermanides in 2010 cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met als hoofdvak scenarioschrijven en fictie regisseren.

In 2016 schreef en regisseerde ze de door BosBros geproduceerde tv-serie ‘VOETBALMEISJES’. De serie werd genomineerd voor de Prix Genève en won de Cinekid Kinderkast Juryprijs. In 2019 regisseerde ze de serie ‘PAPADAG’ en de middellange film ‘Afua’, die lovende kritieken kreeg van publiek en pers. Hermanides schreef en regisseerde seizoen 1 en 2 van de populaire vechtsport-tv-serie ‘NINJA NANNY’. De serie is verkocht aan onder meer Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zuid-Korea en Slovenië. De serie werd tevens genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Juryprijs en de prestigieuze Prix de Jeunesse. In 2022 debuteerde Sia met haar speelfilm ‘WHITE BERRY’ over een jonge vrouw van Afrikaanse afkomst met albinisme die op zoek is naar haar plek in de wereld.

Sia Hermanides is spreker tijdens de workshop Positionality Deep Dive 2023.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home