Zoeken en

Winnie Roseval

Winnie Roseval heeft een master Humanistiek en werkt als onderzoeker bij het lectoraat Inclusive Education aan de Haagse Hogeschool waar ze o.a. werkt aan de ontwikkeling van de Inclusivity Pathway Training en het Student Branch team coördineert.
Daarnaast geeft Winnie regelmatig gastcolleges filosofie, workshops en trainingen. Ze ziet het als haar missie om werelden te verenigen die niet altijd verenigbaar lijken, en mensen bewust te maken van het belang van de context waarin ieder individu geboren wordt en opgroeit. Deze positie is namelijk bepalend voor hoe we de wereld zien en ervaren. Bewustzijn hiervan is noodzakelijk om ruimte te maken voor andere perspectieven en deze toe te kunnen voegen aan het grotere verhaal. 

Winnie Roseval is programma manager van en spreker tijdens de workshop Meerstemmig Storytelling 2020 en 2021 en curator van de Vrijplaats 2021 en de Vrijplaats 2022 – Young Perspectives.

 

Dana Linssen

Dana Linssen is filmcriticus, filosoof, schrijver, wandelaar en tijdreiziger. Sinds 25 jaar is ze vaste medewerker van NRC Handelsblad. Ook was ze hoofdredacteur van filmtijdschrift de Filmkrant van 1998 tot 2019. Ze is regelmatig te horen als filmexpert in diverse radioprogramma’s en in het hele land te zien als inleider bij filmvertoningen.
Dana werkte ze mee aan boeken en publicaties over onder meer Chantal Akerman, Jem Cohen, Christoph Girardet & Matthias Müller, Sara Rajaei, Fiona Tan, Béla Tarr en Apichatpong Weerasethakul.
Voor het International Film Festival Rotterdam stelt ze samen met Jan Pieter Ekker het programma Critics’ Choice samen waarvoor ze jaarlijks ongeveer tien video-essays laten maken. Voor de jubileumtentoonstelling Vive le cinéma in het Eye Fimmuseum in 2021 maakten ze een contextprogramma met video-essays bij de werken van Leopold Emmen, Lucrecia Martel, Jeremiah Lemohang Mosese, Carlos Reygadas en Jia Zhang-ke.

Dana is initiatiefnemer van het Slow Criticism Project, een serie losvaste events, interventies en publicaties als tegenwicht tegen de commodificatie van de filmjournalistiek.
Als docent is ze verbonden aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem, de afdeling Writing for Performance van de Theaterschool aan de HKU en geeft ze les aan de richting AVM van de HKU.
Ze schreef het libretto voor de deeltjescantate Creator /Destroyer: 17 Ways to Spell Boson (2015) voor componist Maarten Ornstein en in opdracht van het Zuidelijk Toneel de theaterteksten Tracey & Debbie(2020) en KROON – Een nachtwake in twaalf klokslagen (2022).
Sinds 2019 maakt ze deel uit van de selectiecommissie van talentontwikkelprogramma Berlinale Talents van het filmfestival van Berlijn. Tevens is ze mentor van de Talent Press-programma’s op de filmfestivals van Berlijn en Sarajevo.

Dana was kwartiermaker tijdens de start-up-fase van FilmForward van 2019 tot 2022 waarvoor ze nu nog curator is van de Vrijplaats-residency.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home