Zoeken nl

Workshop for professionals in Filmproduction

Registration for this workshop is closed

Date9 en 10 maart | 08:00 - 18:00 uurLocationCamalot (9 maart) | MACA, NDSM-terrein (10 maart)Costs100 euro No Show Fee | borg wordt terug gestort na deelnameDeadline for registration24 februari (maximaal 20 deelnemers)

Workshop Filmproductie

Wil jij je graag verder professionaliseren en verdiepen in het vak filmproductie? Om meer grip te krijgen op een hectische werkomgeving, ontwikkelen Saskia van der Tas en Roos Smitt van de Dutch Productions Assocation (DPA), in samenwerking met FilmForward een tweedaagse workshop Filmproductie op 9 en 10 maart 2023, in Amsterdam.

Wat ga je doen?
De focus ligt op het verbreden van kennis over enkele departementen binnen het vak filmproductie, in relatie tot het budget. Deze workshop wordt het camera departement belicht. Welke keuzes maak je bijvoorbeeld wat betreft cameraverhuur en kosten en welke gevolgen heeft dat voor andere departementen binnen een filmproductie? Samen met gastsprekers en aan de hand van praktijkvoorbeelden, maak je een deep-dive in enkele onderwerpen die in jouw beroepspraktijk aan de orde komen. Tijdens de workshop is er ruimte om vragen te stellen en worden best- practices en tips & tricks gedeeld, waar jij meteen mee aan de slag kunt. Na afloop van de tweedaagse workshop is er op vrijdag een netwerkborrel waar alle deelnemers, inclusief uitvoerend producenten, welkom zijn.

Pilot
Deze workshop dient als pilot, als start van een reeks productieworkshops waarin diverse topics uit het productie vak worden belicht. Met als doel in de toekomst structureel workshops voor filmproductie te kunnen door ontwikkelen en aanbieden.

Contact
Heb je vragen neem dan contact op met Saskia van der Tas (saskia@vandertastic.com) of Roos Smitt (Roos@roossmitt.nl)

 

 

Opzet Workshop

Programma:

Dag 1.
Locatie: Camalot, Amsterdam
– Cast deals & contracten – gastspreker: Marieke Verhaeren
– Praktijk: Camera’s, verhuur, kosten en wat te vragen en communiceren met een rental – gastspreker: Yke Erkens

Dag 2.
Locatie: MACA, NDSM – Amsterdam Noord
– Crew deals & contracten
– Uitleg over het Filmfonds budget en hoe je budgetten hoort bij te houden
– Non-violent communicatie – gastspreker: Niko Remus
– Borrel

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor productie coördinatoren, assistent productieleiders, productieleiders en junior uitvoerend producenten. Iedereen die binnen zijn functie meer know-how wil of binnenkort hoopt een stap hoger te zetten in functie.

Partners

In samenwerking met: Dutch Productions Assocation (DPA).
Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door het FilmFonds en het CFAP Fonds.

 

 

Praktische informatie

Registration for this workshop is closed

Questions? Mail to info@filmforward.nl stating ‘Workshop for professionals in Filmproduction’.
Home