Zoeken en

Lemohang Jeremiah Mosese

Lemohang Jeremiah Mosese heeft zijn roots in Lesotho, het land omringd door Zuid-Afrika, maar woont en werkt nu in Berlijn. Deze autodidactische filmmaker, scenarioschrijver en beeldend kunstenaar maakte de afgelopen jaren steevast grote indruk op toonaangevende filmfestivals als Venetië, Berlijn en Sundance.
Met films als ‘Mother I am Suffocating. This Is my Last Film About You’ (2018) en ‘This Is Not a Burial, It’s a Resurrection’ (2019) heeft hij bewezen een van de meest dynamische en originele stemmen in het hedendaagse filmlandschap te zijn. Qua vorm, stijl en thema balanceren zijn films tussen het persoonlijke en het universele en verbinden ze het postkoloniale landschap met eerdere orale verteltradities. Daarbij zoekt Mosese ook consequent naar avontuurlijke vormen en visuele combinaties.
Hij maakte deel uit van de gezamenlijke Eye / IFFR jubileumtentoonstelling Vive le cinema! in 2021 en was gastdocent bij de Master Artistiek Onderzoek in en door Cinema aan de Nederlandse Filmacademie.

Lemohang Jeremiah Mosese is mentor van Vrijplaats deelnemer Abhay Kumar.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home