Zoeken en

Mascha Halberstad

Mascha Halberstad volgde de ArtEZ kunstacademie in Arnhem. Ze maakte animaties voor verschillende speelfilms, waaronder PATAJE OORLOG (Berlinale Generation 2012) en HOE OVERLEEF IK… Daarna regisseerde ze o.a. de korte animatiefilm DAG MENEER  DE VRIES en de 13-delige animatieserie PICKNICK MET TAART naar de boeken van Thé Tjong-Khing, bekroond met de Cinekid Kinderkast Fiction – Juryprijs 2013. Haar film MUNYA IN MIJ won de Grand Jury Prize van het BANFF Wereldmediafestival.
In 2015 vroeg Liam Howlett van The Prodigy haar om een ​​videoclip te maken voor het nummer WILD FRONTIER. Daarna regisseerde ze verschillende korte films, de serie VOS & HAAS en het hilarische DE GROTE HUMMIMUMMI KERST SPECIAL. Momenteel draait haar eerste lange stopmotion speelfilm KNOR in de bioscoop, Hiervan maakte ze ook een korte muzikale prequel van getiteld KONING WORST.
Samen met producent Marleen Slot richtte ze de animatiestudio Holy Motion op, een studio van 600m2 waar ze de stopmotionfilm KNOR hebben geanimeerd en waar nog veel meer stopmotionfilms in de speelfilm zullen worden geproduceerd.

Mascha Halberstad is mentor van Vrijplaats deelnemer Anne Piet Hofstede.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home