Quirine Racké & Helena Muskens

Quirine Racké & Helena Muskens maken films en documentaires. In hun werk onderzoeken zij de thema’s identiteit en gemeenschap (community) en de invloed van de media op de realiteit. Zij maakten o.a. de documentaires Celebration (over het stadje van Disney in Florida), Come Back Kate (over de fans van de zangeres Kate Bush) en I Love Venice (over de transformatie van de historische oude binnenstad van Venetië in een pretpark). Momenteel werken ze aan een speelfilm Floating (over ontworteling in een geglobaliseerde wereld) en aan de documentaire Crazy Amsterdam (over de transformatie van de Amsterdamse binnenstad).

De films en documentaires van Quirine en Helena worden nationaal en internationaal getoond tijdens filmfestivals, op televisie en internetplatforms en in musea. Hun werk is bijvoorbeeld getoond op filmfestivals als IDFA en IFFR en in het buitenland tijdens New York Film Festival, LA Freewaves in Los Angeles en TIFF Roemenië. Hun documentaires zijn uitgezonden door NTR en VPRO en internationaal door o.a. Sundance TV USA, SVT Zweden, Yle Finland, France 5, RTE Ierland, Amazon India en Bilibili China. Daarnaast is hun werk te zien geweest in het Stedelijk Museum Amsterdam, Getty Center Los Angeles en Guggenheim Museum Bilbao. Een aantal werken van Quirine en Helena is aangekocht door Harvard, Stanford en Princeton University.

Quirine Racké & Helena Muskens zijn sprekers tijdens de Vrijplaats 2020 – De Nieuwe Wildernis en de Vrijplaats 2022 – Young Perspectives.

Foto: Thijs Wolzak

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief