Zoeken en

Netwerken & samenwerken

FilmForward werkt samen met o.a. festivals, broedplaatsen, vak- en brancheverenigingen, fondsen en individuele makers om vraag en aanbod van talent- en skillsprogramma’s beter op elkaar af te stemmen. En wordt onderzocht welke bestaande programma’s kunnen worden uitgebreid, versterkt en breder toegankelijk gemaakt.

In 2020 heeft FilmForward voor en met diverse stakeholders en organisaties programma’s ontwikkeld en georganiseerd, om de innovatie van trainingen te bevorderen en ervoor te zorgen dat de sector diverser en inclusiever wordt.

 • Workshops Covid Manager On Set
  De nieuwe veiligheidsmaatregelen ten gevolge van Covid-19 brachten nieuwe regels op film- en tv-sets met zich mee. In samenwerking met CFAP, Filmfonds, NAPA, NCP, NFF werd deze workshop opgezet om professionals te informeren over en trainen in de nieuwe functies die dat met zich meebracht.
 • Meerstemmig Storytelling
  Samen met Aanjager Kleur, Cinéart, DAFF, Eye, IFFR, Gusto Entertianment, NFF, Rose Stories werd een driedaags onderzoek georganiseerd naar je eigen ‘positionality’ als maker: waar sta je ten opzichte van het dominante en andere verhaal? Hoe kun je je films diverser en inclusiever maken?
 • Created By
  In samenwerking met AVROTROS, Netflix, Netwerk Scenarioschrijvers/Auteursbond, New Noardic Wave en het Noordelijk Filmfestival werd een meerdaagse workshop voor ‘creators’ van ‘serialtelevision’ georganiseerd. Wat is de rol van deze zogeheten creators, soms ook showrunners genoemd? Hoe werkt dat internationaal? En welke best practices zijn ook voor Nederlands zinvol?
 • Vrijplaats – De Nieuwe WildernisPilotversie van een nieuw langerlopend onderzoeks- en ontwikkeltraject waarin tien makers uit alle geledingen van de film- en av-industrie in staat worden gesteld om een onderzoek te doen wat buiten de bestaande ‘productiondriven’ trajecten en programma’s valt.
 • Post-Production Workshop
  In samenwerking met APostLab en Cinesud, en met steun van het Nederlands Filmfonds en Creative Europe, is een workshop georganiseerd over hoe we onze sector compatibel kunnen maken met de nieuwe praktijk waar postproductie steeds vaker begint in de preproductie.
 • Owning The Plan
  Vanwege de grote vraag naar bijscholing over het produceren en budgetteren van complexe internationale films en series wordt in samenwerking met CFAP, Filmfonds en We Are Playground een workshop georganiseerd voor lineproducers, first AD’s en budgetcontrollers die hun kennis en vaardigheden naar een internationaal niveau willen tillen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home