Zoeken en

Visie & Missie

Film en audiovisuele media vormen onze blik op de wereld. Ze zijn niet alleen het toonaangevende massamedium van onze tijd, de grootste entertainmentindustrie, de belangrijkste kunstvorm, de voornaamste innovator, maar ook onontbeerlijk om onze samenleving te begrijpen en duiden. Ze hebben invloed op beeldende kunst en podiumkunsten, raakvlakken met gaming, artificial intelligence en virtual reality en spelen een rol in maatschappelijke discussies over representatie, diversiteit en inclusie. Ze zijn de sleutel tot onze tijd.

Professionals in de film- en audiovisuele sector zijn zich bewust van die steeds veranderende wereld en de gevolgen daarvan voor de beroepspraktijk. FilmForward speelt in op hun behoefte om hun talent- en vaardigheden doorlopend te blijven ontwikkelen. Door samen te werken met festivals, broedplaatsen, vak- en brancheverenigingen, fondsen, omroepen en streamingdiensten worden bestaande talent- en skillsprogramma’s versterkt, beter zichtbaar en toegankelijk gemaakt. En worden activiteiten georganiseerd die de sector diverser en inclusiever maken en innoveren.

FilmForward wil het talent en de skills van working professionals beter laten aansluiten op de (internationale) praktijk en daarmee de dynamiek, het zelfvertrouwen en de kwaliteit van de Nederlandse film- en audiovisuele sector in zijn geheel verbeteren.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home