Zoeken en

Joost de Vries

Kwartiermaker

Joost de Vries is meer dan 20 jaar producent en CEO geweest van productiebedrijf Lemming Film. In 2016 besloot hij (opnieuw) onafhankelijk producent te worden, en werkt sindsdien met zijn nieuwe bedrijf An Original Picture nauw samen met uitzonderlijke filmmakers aan internationale producties. Momenteel werkt hij aan Blind Willow Sleeping Woman, een animatiefilm van Pierre Földes, gebaseerd op het werk van Haruki Murakami en de roadmovie Sleep van regisseur Jan-Willem van Ewijk.
Naast producer is hij de algemeen directeur van Amsterdam Post Lab en organiseert hij internationale workshops voor producers en postproductiebegeleiders om hun postproductie managementvaardigheden te verbeteren onder de slogan: ‘Post before you shoot’ en werkt hij voor de Nederlandse verzekeringsmaatschappij No Risk On Set, dat risicobeoordeling biedt en filmproducties bewaakt ten behoeve van de completion bond.

In 2019 werden Joost de Vries en Dana Linssen gevraagd om samen een strategie te schrijven voor een nieuwe talent- en skills ontwikkelingstituut voor werkende professionals in de Nederlandse film- en audiovisuele sector. Sinds 2020 werken ze samen als kwartiermakers aan de pilotfase van deze netwerkorganisatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home