Zoeken en

Vrijplaats 2021: Positionality

De tweede editie van de Vrijplaats staat in het teken van ‘Positionality’. Via gezamenlijke seminars en masterclasses leren we de betekenis van positionality kennen door  (geboorte)posities te identificeren, welke altijd de uitkomst zijn van een moderne én historisch, koloniale context, en door het onlosmakelijke relationele aspect van positionality te onderzoeken en te (leren) begrijpen.
Positionality is namelijk bepalend voor hoe je de wereld ziet, begrijpt en interacteert met anderen en de wereld om je heen en wordt dus bepaald door je waarden, wereldbeeld, en jouw context in tijd en ruimte.

Ervaringen van deelnemers Vrijplaats 2020
Carina Molier: ‘De Vrijplaats geeft makers de ruimte om in de luwte nieuwe vormen en content te ontwikkelen. Door de inspirerende seminars over belangrijke hedendaagse thema’s, die naast de individuele researchtrajecten worden aangeboden, krijgt die ontwikkeling extra richting en input’.

Angelo Ormskerk: ‘Mij is onder andere helder geworden hoe ik een unieke documentaire kan maken rondom het proces om mijn onderzoeksvraag binnen het kunstbeleid. En hoe ik als maker met mijn kunstenaarschap invloed kan uitoefenen op verandering in dat beleid’

Lucienne Venner: ‘Het filmlandschap kent zijn systemen en structuren die doorbroken mogen worden. Er is namelijk niet één manier om film of kunst te maken. Als maker heb je vrijheid nodig. De Vrijplaats van FilmForward biedt makers deze mogelijkheid door een laboratorium neer te zetten waarin ieder zijn eigen onderzoek doet’.

De deelnemers van de Vrijplaats 2021 zijn inmiddels bekend. Via onderstaande link leer je meer over wie dit zijn en wat de individuele vragen zijn die zij dit jaar gaan onderzoeken.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home