Zoeken en
FilmForward

presenteert

Meerstemmig Storytelling september 2023

Meld je aan
Data4, 5, 14 september 2023LocatieAmsterdamKosten€ 275,- (excl. 21% BTW) - via factuurDeadline voor aanmelden1 augustus 2023

De noodzaak tot inclusieve en diverse verhalen is groot. Maar wie vertelt ze? En met en voor wie?
In de workshop Meerstemmig Storytelling gaan we met scenaristen, regisseurs, producenten, editors, production designers, cameramensen en iedereen die betrokken is bij het maken en/of vormgeven van een film of av-project aan de slag met de verschillende perspectieven van waaruit verhalen worden verteld.

Tijdens deze driedaagse workshop staan de vragen rondom representatie, diversiteit en inclusie centraal die bij het maken van een film of av-project naar voren komen, en gaan we op zoek naar de lens waardoor je naar de wereld kijkt. We onderzoeken hoe jouw verhaal zich verhoudt tot de verhalen die tot de norm behoren, en hoe het komt dat bepaalde perspectieven bepalen welke films en verhalen we goed vinden en met welke personages we ons willen identificeren.

Dit doen we aan de hand van inspirerende voorbeelden en casestudies, gesprekken met filmmakers en  aan de hand van je eigen project. Dit kan een project in ontwikkeling zijn, of een bestaande productie waarin je tegen deze vragen bent aangelopen.

De workshop wordt geleid door Winnie Roseval (consultant diversiteit & inclusie en onderzoeker bij het lectoraat Inclusive Education, Haagse Hogeschool).

Opzet Workshop

Meerstemmig Storytelling is een driedaagse workshop ontwikkeld door FilmFoward in samenwerking met Winnie Roseval.  In deze drie dagen bespreken de deelnemers meerdere case studies, vinden er gesprekken plaats met filmmakers en wordt eigen werk onder de loep genomen.

Voor wie?

Voor scenaristen, regisseurs, producenten, script coaches, production designers, cameramensen, distributeurs, vertoners en iedereen die betrokken is bij het vertellen, maken en vormgeven van film- en audiovisuele producties.

Partners en coaches

Meerstemmig Storytelling is powered by FilmForward. Sprekers en experts zijn onder andere consultant diversiteit & inclusie Winnie Roseval, onderzoeker, socioloog en antropoloog.

Praktische informatie

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in via het aanmeldformulier (zie button boven aan de pagina) en voeg een brief bij waarin je in het kort jezelf introduceert (wie ben je, wat doe je en wat zijn je ambities) en je motivatie om mee te doen aan de workshop. Heb je een specifieke casus/verhaal dat je mee wil nemen, laat dat dan ook weten.

  • 3-daagse workshop op locatie in Amsterdam (besloten sessies voor deelnemers)
  • 4, 5, 14 september
  • 10 – 12 deelnemers
  • Voertaal: Nederlands en/of Engels
  • Deadline aanmelden: 1 augustus 2023

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Half augustus 2023 ontvang je meer informatie.

Deze workshop vindt plaats in Amsterdam. In maart 2023 is er een workshop in Rotterdam. Aanmelden bij deze workshop kan via: Meerstemmig Storytelling Rotterdam.

Meerstemmig Storytelling wordt mede gefinancierd door het Filmfonds. Je komt daardoor niet in aanmerking voor een bijdrage op het gebied van trainingsactiviteiten van het Filmfonds. In speciale gevallen is er een beurs beschikbaar voor een tegemoetkoming in de kosten van de workshop. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, stuur dan een email met motivatie naar info@filmforward.nl o.v.v. ‘Motivatie tegemoetkoming kosten Meerstemmig Storytelling’.

Foto: Almicheal Fraay

Voor vragen, mail naar info@filmforward.nl o.v.v. ‘Meerstemmig Storytelling september 2023’.
Home