Animation Lab Netherlands

Datum11 tot 13 april 2024
LocatieMACA Amsterdam
Kosten€ 300,- excl. btw
Deadline voor aanmelden26 februari 2024

Ben jij producenten van fictie- of documentairefilm en wil je meer leren over het produceren van animatiefilms?

Het Animation Lab Netherlands is een 3-daagse training speciaal voor Nederlandse fictie- en documentaireproducenten die meer willen leren over het produceren van animatiefilms.

Deze workshop geeft je inzicht in de animatie-industrie met onderwerpen als ontwikkeling, productie en post-productie, festivalstrategie en distributie. Door middel van masterclasses van toonaangevende experts, interactieve groepssessies én individuele sessies, leer je de specifieke aspecten van de animatie-industrie kennen.

De workshop vindt plaats van 11 tot 13 april 2024 in Amsterdam, tijdens het KABOOM Animation Festival.
Het Animation Lab Netherlands is een samenwerking tussen Film ForwardKABOOM Animation Festival en Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds.

Deadline voor aanmelden: 26 februari 2024

Het Animation Lab Netherlands is een 3-daagse training op maat gemaakt voor Nederlandse fictie- en documentaireproducenten die zich willen verdiepen in het produceren van animatiefilms. 

Onder leiding van de ervaren animatieproducenten Martin Vandas (MAUR Film, Tsjechië) en Jelena Popović (National Film Board of Canada) leer je door middel van masterclasses, interactieve groepssessies én individuele sessies de specifieke aspecten van de animatie-industrie kennen, waaronder: 

* ontwikkeling, productie en post-productie
* festivalstrategie en distributie

Het Animation Lab Netherlands is voor Nederlandse fictie- en documentaireproducenten en/of producenten die hun eerste animatieproductie zijn gestart. De deelnemers moeten minstens twee projecten in hun huidige vakgebied als producent hebben geleid en een animatieproject willen ontwikkelen/opstarten.  

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in via het aanmeldformulier (zie button boven aan de pagina)

  • Datum: 11, 12 en 13 april 2024
  • Tijd: 10.00 – 18.00 uur
  • Locatie: Kaboom Festival
  • Kosten: € 300 excl BTW
  • Voertaal: Engels
  • Deadline aanmelden: 26 februari

     

  • Het Animation Lab Netherlands wordt georganiseerd in samenwerking met Film ForwardKABOOM Animation Festival en Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie – NAPA. Het Animation Lab Netherlands wordt ondersteund door het Nederlands Film Fonds.

  • Voor de kosten van deze workshop kan je een bijdrage aanvragen bij Werktuig Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO). PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector, zowel voor werknemers als ZZP’ers. PPO financiert 1/3 van jouw aanvraag, voor bijvoorbeeld een workshop of een training. Het resterende bedrag moet gefinancierd worden door jouw werkgever, opdrachtgever en/of jijzelf.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief