Abhay Kumar

Abhay Kumar is een award-winnende filmmaker en beeldend kunstenaar uit India. Zijn speeldocumentaire ‘Placebo’ werd in 2016 wereldwijd uitgebracht op Netflix en won de National Award for Best Investigative Film 2017. Hij monteerde en produceerde ‘About Love’, dat de Best Debut Award won op Sheffield DocFest, 2019, en organiseerde tevens de distributie van de film via POV in Noord-Amerika en via Mubi voor de wereldwijde release in 2021.
Abhay is een alumnus van de Berlinale Talents 2016 en 2021. Zijn zowel documentaire als fictiewerk is vertoond op IFFR, Tribeca Film Festival, IDFA, Hotdocs en de Centre Pompidou-museum. In 2019 verhuisde Abhay naar Amsterdam om een ​​Masters Degree in Cinema te volgen aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij in 2021 cum laude afstudeerde.

Abhays werk is gericht op het zichtbaar maken van machtsstructuren die de verbeelding beperken. Hij werkt binnen de kaders van speculatieve sciencefiction en het fantastische. In Nederland wordt zijn werk ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Amsterdams Fonds voor Kunst (AFK).

Onderzoek binnen de Vrijplaats
Tijdens de Vrijplaats onderzoekt Abhay voor zijn korte sciencefiction-dansfilm ‘The Room’ wie toegang krijgt tot hedonisme en onder welke voorwaarden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief