Zoeken en

Vrijplaats

Hoe ziet de toekomst eruit van filmische en audiovisuele verhalen op alle schermen die ons omringen? Begint zo’n verhaal altijd met een idee, een gebeurtenis, een plot, of kan het ook ontstaan uit een beeld, ruimte, situatie, locatie of muziek? Levert dat andere manieren van vertellen op?

De Vrijplaats van FilmForward geeft vrije werk- en denkruimte aan film- en av-professionals om te spelen en experimenteren met een onderzoeksvraag over de ontwikkeling van filmische en audiovisuele verhalen die niet binnen de bestaande ontwikkeltrajecten past. Van diepgaande research naar een onderwerp, tot een binnenstebuitengekeerde ontwerpfase; nu is het moment om die vragen concreet te maken waarvan je altijd denkt dat er geen tijd of gelegenheid voor is.

Zie de Vrijplaats als een open en creatieve ruimte, een laboratorium en een onontgonnen terrein waar alle vragen die bijdragen aan de verdieping en verbetering van je makerschap en de film- en av-sector tot hun recht kunnen komen. Bij de Vrijplaats kan je jouw kennis verdiepen of verbreden, het maakproces innoveren en samenwerken met professionals uit andere disciplines om tot nieuwe inzichten te komen. Behalve tijd en ruimte om samen met mentoren en experts aan jouw eigen onderzoek te werken is er een gezamenlijk programma rondom een thema.

Of je nou storyboards tekent, scenario’s schrijft, locaties zoekt, filmmuziek componeert, games ontwikkelt, personages speelt of de beste kaders verzint om filmische verhalen voor alle schermen te visualiseren, iedere working professional in film en audiovisuele media die een plan heeft om zich verder te ontwikkelen wordt uitgenodigd om zich aan te melden voor de Vrijplaats. Je hebt minimaal vijf jaar een eigen beroepspraktijk, en meegewerkt aan producties die een openbare vertoning of presentatie hebben gehad.

 

Foto: Anas Khatib

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home