Zoeken en

Anne Piet Hofstede

Anne Piet Hofstede is beeldend kunstenaar, schrijfster en educator. Tijdens haar studie Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie heeft ze veel fantasievolle verhalen en gedichten geschreven en onderzocht hoe ze deze kan vertalen in verschillende beeldende werken. Ze raakte steeds meer geïnteresseerd in kinderliteratuur en jeugdproducties door het magische, filosofische karakter. Na haar studie is ze begonnen met het ontwikkelen van creatieve projecten voor basisschool leerlingen.

De fascinatie en motivatie voor het werken met en voor deze doelgroep hebben geleid tot het volgen van de opleiding  Beroepskunstenaar in de klas. Momenteel werkt ze aan een analoge animatiefilm en schrijft ze kinderverhalen. Ook geeft ze poëzie en stop-motion lessen aan leerlingen die de Nederlandse taal aan het leren zijn.

Onderzoek binnen de Vrijplaats
Tijdens de Vrijplaats 2022 heeft Anne Piet de ontmoeting onderzocht tussen fantasie verhalen, speelfilm en analoge stop-motion. Ze wil door ambachtelijk te werk te gaan een fantasievolle gevoelswereld verbeelden.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home