Anouk Stilkenboom

Anouk Stilkenboom is regisseur en programmamaker voor zowel de Publieke Omroepen als de commerciële zenders. Ze begon in 2002 als stagiaire bij NCRV’s Man bijt hond en leerde vervolgens de kneepjes van het vak bij het programma TV Toppers van Jos Brink. Daarna richtte ze zich meer op het vertellen van verhalen door programma’s te maken als Boer Zoekt Vrouw (KRO), De Herkansing (NTR), Cupido Ofzo (SBS6) en Serenade van Stef (KRO-NCRV). Het programma De Nieuwe Stradivarius won in 2018 de Silver World Medal Award op het New York’s tv-festival.

Anouk richt zich het liefst op maatschappelijk relevante onderwerpen en is is gecharmeerd van veerkrachtige karakters die zich niet uit het veld laten slaan. Dat wat mensen beweegt probeert ze van zo dichtbij mogelijk te vangen en te vertalen naar iets dat anderen kan inspireren.

Onderzoek binnen de Vrijplaats
Tijdens de Vrijplaats heeft Anouk onderzocht welke mogelijkheden er zijn om een audiovisueel platform voor kinderen te creëren die te maken hebben met verlies in de breedste zin van het woord. Een platform waar kinderen terecht kunnen voor informatie, herkenning, troost en perspectief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief