Ashanti Vreden

Ashanti Vreden (1994 Amsterdam), volgde de opleiding Scenario aan de Nederlandse Filmacademie waar zij oktober 2021 met de film VIRAL afstudeert. Door het vertellen van maatschappijkritische verhalen, door middel van onderbelichte perspectieven, hoopt Ashanti met haar werk bij te dragen aan inclusiviteit binnen het Nederlandse filmlandschap en de dekolonisatie van het Nederlandse gedachtegoed.

Tijdens de Vrijplaats zal Ashanti research doen naar waargebeurde verhalen over verschillende mensen uit de oud-koloniën en hun geschiedenis in de stad Amsterdam. Ondersteund door het thema van dit jaar’s Vrijplaats “Positionality” worden deze verhalen verwerkt naar fictieve personages en verhaallijnen in een treatment voor een fictieserie(8x50min). Met deze serie doet Ashanti onderzoek naar de mogenlijkheden, door middel van fictie, het bewustzijn over de Nederlandse geschiedenis en het verband met de
hedendaagse institutionele ongelijkheid te vergroten en tegelijk verhalen te vertellen die mensen afkomstig uit deze kolonies inspireren en activeren naar een geëmancipeerde (anarchistsche) toekomst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief