Zoeken en

Bouba Dola

Bouba Dola is een multitalent uit Kinshasa, Congo. Als kind van politieke vluchtelingen is hij opgegroeid in Brabant, heeft hij in verschillende steden gewoond, om uiteindelijk Rotterdam zijn thuis te maken. Bouba Dola is een veelzijdig kunstenaar wiens werk verschillende media beslaat, van digitale collage tot filmregie. Hij heeft een gedurfde en levendige visuele stijl en een vermogen om via zijn kunst krachtige en emotionele verhalen te vertellen. Zijn impact in de kunstwereld is onmiskenbaar, met een stijl die tegelijkertijd Afrikaans en universeel is, spreekt Bouba’s werk een breed publiek aan.

Hij staat bekend om zijn uiteenlopende artistieke uitingen, waaronder digitale collage, decorontwerp voor theater, filmregie, composities en videoproductie. Bouba’s digitale collages zijn befaamd vanwege hun gedurfde en levendige kleuren en hun unieke mix van traditionele en hedendaagse elementen. Zijn theaterontwerpen zijn even dynamisch en bevatten vaak elementen van zijn digitale collages. Als filmregisseur heeft Bouba verschillende films en muziekvideo’s geregisseerd, waarvan vele lovende kritieken hebben gekregen en gezien zijn op verschillende filmfestivals over de hele wereld.
Dola’s werk is tentoongesteld in galeries en op festivals over de hele wereld, waaronder de IFFR, Netflix Us, Boijmans van Beuningen, Africa in motion Filmfestival, The Pan Africa filmfestival, Het nieuwe instituut, CBK Zuid-Oost, Zuidplein Theater, Bozar, en het Nederlands Film Festival.

Onderzoeksvraag
Wat zijn de effecten van immersive media, zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR), op het begrip van de kijker of gebruiker van de ervaringen van migranten en mensen van kleur?

Neem contact op met Bouba via boubadola@gmail.com

Photo by Evelina Kvartunaite

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home