Zoeken en

Carine Bijlsma

Carine Bijlsma is een bekroonde documentairemaker en fotograaf, die zowel in Amsterdam als New York woont en werkt. Ze studeerde fotografie in New York en Florence, Italië en studeerde af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Sindsdien werkt ze aan documentaires over spraakmakende artiesten in muziek en kunst die zijn vertoond op festivals over de hele wereld. Haar meest recente documentaire, “Devil’s Pie” over soulzanger D’Angelo ging in première op Tribeca Film Festival en werd in de VS vermeld onder “de grootste muziekdocumentaires van 2019”.
Haar fotografie is gepubliceerd in zowel tijdschriften als albums, waaronder D’Angelo’s Black Messiah (2014) en bij WePresent van WeTransfer. Ze was gastdocent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en NYU Tisch Hogeschool voor de Kunsten.

Onderzoeksvraag

Tijdens de Vrijplaats 2021 heeft Carine onderzoek gedaan naar manieren om haar beeldtaal vanuit fotografie en animatie verder te ontwikkelen en het verhaal Willempje van haar vader Anner Bijlsma, dat hij haar als kind vertelde tot een film te bewerken.

Carine: “Het hoogtepunt van de Vrijplaats was voor mij de ontmoeting met de andere deelnemers. Het is geweldig om elke week samen te komen met een groep creatieve mensen en ideeën en gedachten uit te wisselen en creatieve vriendschappen op te bouwen.”

credit drawing: Anner Bijlsma by James Nicolas

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home