Cheryl Asruf

Cheryl Asruf is een Hindoestaans-Surinaamse Nederlandse actrice, scenarioschrijver, regisseur en producent die vanuit persoonlijke ervaring werkt als de dochter van een immigrant en een bruine vrouw in een witte mannenwereld.
Na een opleiding aan Theaterschool De Nieuw Amsterdam en de Mimeschool aan de Amsterdamse Academie voor Hoge Kunsten, werkte Cheryl 24 jaar als televisie- en filmactrice.

In 2021 begon ze met scenarioschrijven, regisseren en produceren toen ze financiering ontving van het Nederlands Filmfonds voor de scriptontwikkeling van haar korte film Botje. Cheryl sloot zich vervolgens aan bij het Pluswhat-programma voor verdere ontwikkeling van vaardigheden en zal blijven leren en onderzoeken in de Filmforward Vrijplaats waarvoor ze in 2022 is geselecteerd. Ook haar eerste speelfilm als schrijver en producent is in ontwikkeling.

Onderzoek binnen de Vrijplaats
Cheryls onderzoek richt zich op de positionaliteit van haar artistieke en  authentieke streetvibe bruine films, evenals de creatieve visualisatie van de fantasierijke scènes in haar korte film voor de jeugd en hoe het budget én de creativiteit te respecteren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief