Zoeken en

Daniel Jacoby

Daniel Jacoby is een Peruaanse beeldend kunstenaar en filmmaker. Zijn interesse in de ‘condition humaine’ inspireert hem tot excentrieke personages, plaatsen en verhalen, die hij probeert weer te geven vanuit inventief samenhangende gezichtspunten.

Na zijn studie aan de Universitat de Barcelona en de Städelschule in Frankfurt, heeft Daniel deelgenomen aan een aantal residenties zoals Jan van Eyck (Maastricht) en Delfina Foundation (Londen). Zijn experimentele korte films zijn geselecteerd op festivals als Sheffield Doc/Fest, Kasseler Dokfest, Les Rencontres Internationales, EMAF, Kurzfilmtage Oberhausen, MIEFF, 25 FPS, Jeonju IFF, en hebben prijzen gewonnen op IFFRotterdam, Videoex, Filmadrid en Curtocircuito. Tentoonstellingen zijn onder meer het Amsterdam Museum, EYE Filmmuseum, Fundació Joan Miró Barcelona, ​​The Banff Centre, Palais de Tokyo en 1646.

Onderzoeksvraag

Tijdens de FilmForward Vrijplaats Residency heeft Daniel onderzoek gedaan naar de moord op acht gay en transseksuele personen in de Peruaanse jungle door een extreemlinkse guerrillagroep eind jaren tachtig. Daniel onderzoekt of de plek waar deze moord plaatsvond, de nachtclub Guardenias, gezien kan worden als een mogelijk convergentiepunt tussen een onderdrukkende machocultuur en een kleurrijke gay pride, verborgen in de Amazone.

Daniel: “Vrijplaats biedt de inspiratie, feedback en mentorschap waar veel filmmakers naar op zoek zijn zonder de verwachtingen en verplichtingen die de filmindustrie gewoonlijk oplegt in vergelijkbare ondersteuningsplatforms. Dit is met name relevant bij projecten in een vroeg stadium, wanneer ideeën het meest kwetsbaar zijn.”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home