Zoeken en

Festus Toll

Festus Toll brengt vaak morele vraagstukken en de zoektocht naar identiteit samen in zijn films. Door oud en nieuw materiaal te combineren verkent hij zijn biculturele identiteit met een experimentele en essayistische stijl. Zijn opvallende afstudeerfilm “We Will Maintain (2017)” werd op het NFF 2017 genomineerd voor de Pathé Tuschinski Award en de Special Jury Award. Datzelfde jaar won de film de TENT award voor beste videowerk van de Nederlandse kunstacademies. Het hoogtepunt was een wereldpremière op IDFA 2017 als enige Nederlandse studentenfilm van dat jaar. Zijn meest recente productie “When You Hear The Divine Call (2020)” werd vertoond op het NFF 2020 en genomineerd voor beste regiedebuut met de Filmprijs van de Stad Utrecht.

Onderzoeksvraag

Tijdens het traject van de Vrijplaats heeft Festus onderzoek gedaan naar de hybride vorm voor een afrofuturistische documentaire.

Festus: “Vrijplaats is een mooi programma om meer licht te werpen op Nederlandse filmmakers en hun werkwijze. En om je artistieke en creatieve potentieel te ontwikkelen en te maximaliseren met een kleine intieme groep gelijkgestemde kunstenaars, schrijvers en filmmakers.”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home