Zoeken en

Herbert Alfonso

Herbert is filmmaker, fotograaf, beeldend/video kunstenaar en schrijver. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, maar is daar vroegtijdig mee gestopt om een ander avontuur aan te gaan. Hij werd all-round beeldmaker voor de Zwolse hiphopformatie De Fakkelbrigade en collectief De Fakkelteitgroep. Voor de documentaire Typhoon; Blues & Blessings volgde Glenn de Randamie, alias Typhoon (artiest) 7 jaar lang gedurende zijn bijzondere ‘rollercoaster ride’ naar het idee van muzikaal succes. In 2021 heeft hij een subsidie van het Filmfonds ontvangen voor het maken van een experimentele korte documentaire en in 2022 voor de ontwikkeling van zijn speelfilmdebuut, die door hem geschreven en geregisseerd zal worden.

Herbert heeft als beeldend kunstenaar verschillende tentoonstellingen op z’n naam staan. De laatste jaren verpakt hij in zijn werk verschillende thema’s die in verbinding staan met maatschappelijke, filosofische, morele en sociologische dilemma’s in het individu. Hij beschouwt zijn werk als persoonlijk.

Onderzoeksvraag
Tijdens de Vrijplaats wil Herbert onderzoeken wat de noodzaak is van de poëtische authenticiteit en identiteit van de maker in de wereld van AI. En hoe hij een verbinding kan maken met kunst, literatuur en afro-surrealisme.

Photo by Evelina Kvartunaite

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home