Iris van der Meule

Iris van der Meule is een digitale kunstenares. Met een cum laude bachelor (2018) en een master (2019) in animatie film ontwikkelde ze een fascinatie voor virtual reality en leerde ze haarzelf hoe ze interactieve VR experiences kan maken. Haar afstudeer project ‘Inktzwart’, een VR monument voor de MH17, is genomineerd voor het Gouden Kalf Interactive 2020 op het Nederlands Film Festival.

Ze werkt voornamelijk met maatschappelijke en geëngageerde thema’s. In haar werk combineert ze deze thema’s met VR storytelling en onderzoekt ze nieuwe manieren om verhalen te ervaren en perspectieven met elkaar te delen. Met een brede interesse in animatie, illustratie, coderen, interactiviteit en geluid experimenteert Iris met verschillende disciplines. Op dit moment werkt ze aan haar debuut project ‘Gay Simulator’, een VR experience over de lesbische cultuur en de hedendaagse discriminatie en homofobie jegens lesbiennes.

Onderzoeksvraag
Tijdens de Vrijplaats wil Iris uitgebreider onderzoek doen naar immersiviteit van het medium VR en de emotionele invloed van interactie / game mechanics in een VR experience.

Neem contact op met Iris via irismeule@hotmail.com

Photo by Evelina Kvartunaite

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief