Jeanine Cronie

Haar liefde voor schrijven ontdekte Jeanine Cronie tijdens haar studie Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie maakte Jeanine zeven jaar lang schoolprogramma’s in de culturele sector. In 2007 schreef zij haar eerste korte kinderfilm De Vogel is gevlogen. Vervolgens schreef Jeanine  scenario’s voor zowel liveaction- als animatiefilms en -series. Haar kinderserie Evi & Co won de eerste prijs voor de Beste Live Action TV op het Chicago International Children’s Film Festival. In 2023 wordt haar volgende kinderserie geproduceerd en uitgezonden in Nederland, België en Duitsland.
Jeanine schreef ook verhalen voor podcast zoals Sterke verhalen van Super meiden en historische verhalen voor audio tours (combinatie van fictie en historische feiten). Op dit moment werkt zij aan verschillende projecten waaronder haar eerste feature kinderfilm.

Onderzoek binnen de Vrijplaats
In de Vrijplaats onderzoekt Jeanine feiten over het leven van tot slaaf gemaakte kinderen in allerlei soorten bronnen, van films, archieven, diverse publicaties en literatuur. Er zijn verschillende informatieve items gemaakt over de slavernijgeschiedenis voor kinderen, maar het wordt ook tijd voor een kinderfilm over dit beladen onderwerp vanuit het perspectief van jonge mensen zelf. Haar uiteindelijke doel is daarom een filmscript (en uiteindelijk een film) te ontwikkelen over deze wrede geschiedenis voor kinderen van 8-12 jaar dat toegankelijk en informatief is, maar ook behapbaar blijft zonder af te doen aan de werkelijkheid.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief