Zoeken en

Louis HotHotHot

Louis Hothothot is een film-, videokunstenaar, grafisch ontwerper en kunstcriticus. Zijn filmisch taalonderzoek combineert grafisch ontwerp, videokunst, animatie en performance. Louis HotHotHot toont zijn kunstwerken regelmatig in bioscoop, filmfestivals, musea en theaters, zoals EYE Filmmuseum, Dansmakers, Leiden Shorts, Cinemasia en het Oostblok Theater, Van Abbemuseum enzovoort.

In 2008 won hij de 2e Award voor Outstanding afgestudeerde werken van China Central Academy of Fine Arts, Beijing, China. In 2017 werd hij genomineerd voor de AHK Prijs in Amsterdam en in 2018 ontving hij 3pakket Deal Young Talents in Amsterdam. Het DMZ International Documentary Film Festival in Korea kende hem in 2020 de MovieBlok Award toe.

Louis Hothothot publiceert regelmatig zijn artikelen in tijdschriften, waaronder “Absolute Art”, “Art & Design”, “Art World”, de Chinese Financial Times, enzovoort.

Zijn film Four Journeys was openingsfilm van IDFA 2021.

Onderzoeksvraag

Tijdens Vrijplaats 2021 heeft Louis onderzoek gedaan naar filmtaal en niet-narratieve videokunst ten behoeve van een nieuwe documentaire die hij door de pandemie deels ‘remote’ zal moeten draaien. Zijn films richten zich op thema’s als lichaam en beweging, en identiteit en politiek.

Louis: “Ik werk aan een documentaireproject met de titel Big Dream, over een grote vrouw die bijna 250 kg weegt. Ze komt uit de VS en woont in Peking om haar acteercarrière opnieuw op te starten. Sinds ze in Peking woont, is haar leven drastisch veranderd. Hoe identiteit herstellen? Hoe erbij horen? Hoe te leven in een andere samenleving? Hoe haar posities in een andere cultuur aanpassen? Gezien de huidige context van het leven met een pandemie, kunnen al mijn onderzoeksvragen worden verplaatst naar een andere vraag die deel uitmaakt van de film: hoe kunnen we samenleven?”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home