Mark IJzerman

Mark IJzerman is mediakunstenaar die installaties en audiovisuele performances maakt, waarmee hij processen creëert die een bepaalde vorm van eigenheid hebben. Zijn meest recente werken bekijken de manieren waarop wij als mens onze ecologie en het niet-menselijke om ons heen ervaren, of dat nou landschappen of andere levensvormen zijn. Door verschillende media probeert hij het niet-menselijke te laten spreken.
Zijn live-performances zijn te zien geweest bij diverse mediakunstfestivals in Europa (Rewire Festival, Transmediale/CTM, FIBER Festival), en hij heeft onlangs installatiewerk getoond bij MU in Eindhoven, en Art Center Nabi in Seoul V2_ in Rotterdam.

Zijn recente werk gaat over relatie van de mens tot het niet-menselijke, waarbij hij gebruik maakt van artificiële intelligentie om tekst te schrijven vanuit het perspectief van de aarde. Bij de Vrijplaats wil Mark onderzoek doen voor een speculatieve film en wil daarvoor experimenteren met de elementen AI storytelling, verklankte metingen van geofoons die door heel Nederland verspreid liggen en bewerkt archiefmateriaal. Hij onderzoekt hoe hij door een combinatie van bewerkte beelden en door AI beïnvloed narratief kan komen tot een niet-menselijk perspectief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief