Zoeken en

Milou Rohde

Milou Rohde gebruikt haar nieuwsgierigheid om scenario’s te schrijven. Het liefst vertelt ze verhalen over onderbelichte onderwerpen, vaak vanuit een vrouwelijk perspectief. Ze zoekt naar luchtigheid binnen situaties om een verhaal behapbaar te maken voor de kijker.

In 2019 studeerde ze af van de HKU Audiovisuele Media met de film ‘Moffenmeid’ (co-scenarist en regisseur Raymon Hilkman). De film gaat over een moeder wiens dochter zwanger is van een Duitse soldaat tijdens de bevrijding van Nederland 1945. De film was onder andere geselecteerd voor het Nederlands Film Festival, Movies That Matter en GoShort. De film ‘Vlekkeloos’ (geregisseerd door Emma Branderhorst) belicht het huidige probleem van menstruatie-armoede in Nederland. ‘Vlekkeloos’ heeft onlangs beste korte film gewonnen op het Cinekid festival, een Kristallen Beer van de Berlinale mee naar huis mogen nemen en reist verschillende festivals af over de wereld. Ze is op het moment bezig met haar volgende korte film die de #metoo discussie naar het dagelijks leven moet brengen door middel van een mannenavond.

Onderzoek binnen de Vrijplaats
Tijdens de Vrijplaats gaat Milou Rohde onderzoeken hoe je naast een klassiek narratief verhaal, social media kan gebruiken door een aparte verhaallijn te schrijven om publieksbereik te vergroten.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home