Mirella Muroni

Sinds haar afstuderen aan de Filmacademie (scenario en regie fictie) schrijft Mirella Muroni magisch realistische verhalen met hoofdrollen voor zwarte vrouwen. Zij wil daarmee de onderbelichte positie van zwarte vrouwen in film veranderen en stereotypering doorbreken.
Muroni schrijft ook proza en poëzie en ziet zichzelf als een barokke maker die op zoek is naar grilligheid en onvoorspelbaarheid via gelaagde verhalen met een magisch realistisch karakter. In 2016 onderzocht zij met een ontwikkelbudget voor kunstenaars van het AFK een jaar lang epische en poëtische verhaalstructuren en in 2018 schreef regisseerde en produceerde ze de korte film IK BEN. Naast het schrijven en regisseren is zij adviseur bij het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en lid van de Raad van Toezicht voor muziektheaterfestival Oerol.

Binnen de Vrijplaats wil Muroni distributie voor film onderzoeken. Distributie voor film in het algemeen en voor films met nieuwe diverse verhalen en bijpassende vertelstructuren in het bijzonder. Daarnaast wil zij ook onderzoeken welke social media platforms geschikt zijn voor distributie experimenten met film. Muroni werkt tijdens de Vrijplaats aan twee filmprojecten, een film over zwarte geschiedenis vermengd met science fiction elementen en een fictie documentaire die bestaat uit 70 one minutes voor Instagram.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief