Zoeken en

Mirella Muroni

Sinds haar afstuderen aan de Filmacademie (scenario en regie fictie) schrijft Mirella Muroni magisch realistische verhalen met hoofdrollen voor zwarte vrouwen om de onderbelichte positie van zwarte vrouwen in film te veranderen en stereotypering te doorbreken.
Muroni schrijft ook proza en poëzie en ziet zichzelf als een barokke maker die op zoek is naar grilligheid en onvoorspelbaarheid via gelaagde verhalen met een magisch realistisch karakter. In 2016 onderzocht zij met een ontwikkelbudget voor kunstenaars van het AFK een jaar lang epische en poëtische verhaalstructuren en in 2018 schreef regisseerde en produceerde ze de korte film IK BEN. Naast het schrijven en regisseren is zij adviseur bij het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en lid van de Raad van Toezicht voor muziektheaterfestival Oerol.

Onderzoeksvraag

Tijdens de Vrijplaats 2021 heeft Mirella onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor distributie voor films met nieuwe, diverse verhalen en bijpassende vertelstructuren in het bijzonder, en de mogelijkheden.

Mirella: “Het is fijn om tijd te krijgen voor artistiek onderzoek. Het is een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van mijn persoonlijke verhalen. Het resultaat is dat ik opnieuw verbonden ben met een oud deel van mij dat een meer abstracte verhalenverteller is. De filmindustrie kan een snel rijdende trein zijn die uitnodigt om erop te springen. Ik heb graag een Vrijplaats aan het begin van elk nieuw project.”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home