Noël Loozen & Guus Kaandorp

Noël Loozen (1983) is regisseur en maakte o.a. de korte films Spoetnik (2005) en Botanica (2017) en de televisiefilm Limburgia (2017). Momenteel is hij bezig met het schrijven van zijn speelfilmdebuut Crapule. Naast zijn werk als regisseur is Noël fotograaf en geeft hij les op verschillende kunstacademie’s.

Guus Kaandorp (1986) studeerde in 2011 af als fotograaf aan de KABK. Hij exposeerde in o.a. het Nederlands Fotomuseum en Foam – eerst solo, van 2013 tot 2017 als helft van Otto Kaan. Momenteel is hij werkzaam als fotograaf, filmer, art director, muzikant, en, niet onbelangrijk in het kader van deze Vrijplaats, (storyboard)tekenaar. Hij hoopt deze periode de eerste stappen te zetten van een eerste graphic novel.

Tijdens de Vrijplaatsperiode gaan Noël en Guus onderzoeken hoe ze het schrijf- en denkproces kunnen veranderen en verrijken door het storyboarden al vanaf de ideefase onderdeel te laten uitmaken van het filmproces. Door direct te beginnen met het schetsen van de personages, locaties en situaties, ontstaan al tekenend de scènes en decoupage van een eventuele film. Ze onderzoeken hoe ze vanuit beeld een audiovisueel werk kunnen creëren, of een storyboardtekenaar en een regisseur samen een audiovisueel verhaal kunnen maken zonder de standaard stappen van een ‘filmproces’ te doorlopen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief