Quirine Racké & Helena Muskens

Quirine Racké en Helena Muskens werken als kunstenaarsduo en filmmakers samen aan korte films, documentaires, speelfilms, video-installaties en virtual reality projecten. Het thema van hun werk is identiteit en gemeenschap (community). Hun werk wordt op (inter)nationale filmfestivals, in musea, op televisie en streaming platforms vertoond. In musea was het te zien in bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Amsterdam, Getty Center Los Angeles en Guggenheim Museum Bilbao. Tijdens festivals werd het vertoond door IFFR, New York Film Festival en IDFA en op streaming platforms en televisie werd het uitgezonden door o.a. Amazon, HBO, Sundance, SVT Sweden en VPRO.

Quirine en Helena maakten o.a. de documentaires Celebration, Come Back Kate en I Love Venice. Op dit moment zijn zij bezig met een speelfilm Floating over ontworteling door hyperkapitalisme en globalisering, een documentaire over de transformatie van de Amsterdamse binnenstad Crazy Amsterdam en een virtual reality installatie Blurring Boundaries. Daarnaast ontwikkelen zij de film Orlando die onze vloeibare identiteit en werkelijkheid als uitgangspunt heeft.

Gedurende Vrijplaats 2021 zullen Quirine en Helena de vraag onderzoeken hoe je als regisseur/maker beter gebruik kunt maken van de intrinsieke kwaliteiten en het persoonlijk levensverhaal (de persoonlijke resonantie met de rol) van een acteur, waardoor de acteur medemaker wordt en de film meer leven in geblazen krijgt. Zij interviewen een aantal non-binaire acteurs en performers die mee zullen werken aan de projecten Blurring Boundaries en Orlando.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief