Zoeken en

Quirine Racké & Helena Muskens

Quirine Racké en Helena Muskens werken als kunstenaarsduo en filmmakers samen aan korte films, documentaires, speelfilms, video-installaties en virtual reality projecten. Het thema van hun werk is identiteit en gemeenschap (community). Hun werk wordt op (inter)nationale filmfestivals, in musea, op televisie en streaming platforms vertoond. In musea was het te zien in bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Amsterdam, Getty Center Los Angeles en Guggenheim Museum Bilbao. Tijdens festivals werd het vertoond door IFFR, New York Film Festival en IDFA en op streaming platforms en televisie werd het uitgezonden door o.a. Amazon, HBO, Sundance, SVT Sweden en VPRO.

Quirine en Helena maakten o.a. de documentaires Celebration, Come Back Kate en I Love Venice. Op dit moment zijn zij bezig met een speelfilm Floating over ontworteling door hyperkapitalisme en globalisering, een documentaire over de transformatie van de Amsterdamse binnenstad Crazy Amsterdam en een virtual reality installatie Blurring Boundaries. Daarnaast ontwikkelen zij de film Orlando die onze vloeibare identiteit en werkelijkheid als uitgangspunt heeft.

Onderzoeksvraag

Tijdens de Vrijplaats 2021 onderzoeken Quirine en Helena de vraag: Is Gender a Performative Act? Ze interviewen verschillende non-binaire performers en doen onderzoek naar hoe zij het beste met deze performers kunnen samenwerken en co-creëren.

Quirine en Helena: “De Vrijplaats geeft tijd en ruimte om te reflecteren en om weer te verbinden. Het is bijzonder om onderdeel van een nieuwe community te zijn, om nieuwe mensen te leren kennen en samen te groeien. Ook onze coach Manuel Abramovich was een echte openbaring. We spraken samen over onze wederzijdse manier van werken en over hoe we onze werkmethoden kunnen aanscherpen.”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home