Zoeken en

Ryan Cherewaty

Ryan Cherewaty is een mediakunstenaar uit Toronto, Canada, en is momenteel gevestigd in Rotterdam. Ryan  studeerde cum laude af aan het Piet Zwart Instituut (Rotterdam) met een Master in Lens-based Media. Zijn werk was onder andere te zien op IFFR (Rotterdam), Sterischer Herbst (Graz), Interaccess (Toronto), EYE Filmmuseum (Amsterdam) en TENT (Rotterdam).

De zone tussen droom en werkelijkheid wordt steeds kleiner met de komst van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Juist in dat schemergebied vormt het uitgangspunt in het werk van Ryan Cherewaty. Hij koppelt technieken als Artificial Intelligence en Virtual Reality aan eeuwenoude mythologische verhalen en rituelen. Door te focussen op het ongrijpbare bewustzijn van de mens en de tegenstelling tussen lichaam en geest, vraagt ​​Cherewaty zich af of ons gebruik van de huidige digitale technologie lijkt op de mystificerende rol van (oude) religies.

Onderzoeksvraag
Tijdens de Vrijplaats zal Ryan aspecten van volkshekserij onderzoeken in combinatie met hedendaagse technologie om een ​​verhaal over te brengen vanuit een niet-menselijk perspectief.

Neem contact op met Marleine via ryan.cherewaty@gmail.com

Photo by Evelina Kvartunaite

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home