Sander Veenhof

Met een IT carrière die startte in het tijdperk van de commodore 64 én een diploma ‘instabiele media’, behaald op de Gerrit Rietveld academie, heeft vrijwel geen enkel digitaal domein geheimen voor Sander Veenhof. En toch gaat hij nog steeds gretig op zoek naar het onbekende, iets wat er nog niet is. Dat momenteel het digitale zo verweven is geraakt met het fysieke domein, is voor hem een kadootje. Leven in een programmeerbare wereld fascineert hem sinds 2009, toen hij voor het eerst met de toen nog wat krakkemikkige augmented reality techniek ging werken.

Tegenwoordig loopt hij rond met een AR bril en neemt hij alvast een kijkje in een toekomstige wereld waarin we allemaal rondlopen in onze eigen (of andermans) half digitale wereld. Wat er zich dan afspeelt tussen mensen onderling, dat is waar veel van Veenhof’s verkenningen over gaan. Maar ook de relatie tussen maker en publiek is deel van zijn hands-on onderzoek. Voor particanten in “Meet Your Stranger” op het IFFR stond het script volkomen vast. Maar tijdens “If This Then I” workshops op STRP dienden groepen bezoekers zichzelf en hun onderlinge interacties te programmeren. In recente projecten van Veenhof weten deelnemers niet eens dat ze deelnemer zijn.

Onderzoeksvraag
Tijdens de Vrijplaats gaat Sander op zoek naar vormen, ingrediënten en vereisten en die het mogelijk maken om interactieve AR omgevingen te creëeren waarin mensen kunnen samenkomen zonder dat een begeleider of een vaste verhaallijn de regie heeft.

Neem contact op met Sander via sveenhof@gmail.com

Photo by Evelina Kvartunaite

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief