Anemone Oostvriesland

Anemone Oostvriesland (Amsterdam, 1991) is artistiek coördinator bij Schweigman&. Deze functie is een combinatie van verschillende petten die Anemone opheeft binnen het gezelschap. Sinds 2016 werkt ze samen met Boukje aan alle voorstellingen als regieassistent, maar de assistentie is in de loop der jaren steeds meer een echte samenwerking geworden. In 2016 heeft Anemone een educatie afdeling voor Schweigman& op poten gezet en deze is steeds meer aan het groeien. De combinatie en uitwisseling van deze twee functies werkt ontzettend goed.

Anemone studeerde in 2015 af aan de opleiding Docent Theater ArtEZ in Arnhem. Tijdens de opleiding richtte zij zich vooral op het theatermaken en liep zij verschillende extra stages. Zo deed zij een regieassistentschap bij de voorstelling Circus in Veen (2014) van de PeerGroup onder regie van Floris van Delft, onderzocht zij educatie bij MAAS theater en dans en speelde ze mee in de cast van Erf (2015) van Schweigman&.

Na de opleiding werkte Anemone een aantal jaar fulltime als theaterdocent bij verschillende (jeugdtheater)scholen in Noord- en Zuid-Holland en is ze vanuit haar stage bij Erf bij Schweigman& blijven werken.

Anemone is gastspreker tijdens de Vrijplaats 2023 Creating the Experience.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief