Charlotte De Bruyne

Charlotte De Bruyne (°Gent, 11 september 1990) is een Belgische acteur. In 2008 speelde ze mee in de productie ‘Pubers Bestaan Niet’ van het theatergezelschap Ontroerend Goed waar ze sindsdien vast lid van is. Als deel van de artistieke kern speelde en creëerde ze mee voorstellingen als ‘A Game Of You’, ‘A History Of Everything’ ,‘Fight Night’, ‘Are we not drawn onward to new erA’, ‘LIES’ en ‘Funeral’. Stuk voor stuk voorstellingen die zowel in het Nederlands, Engels als Frans de wereld rond gaan.

In 2012 maakte ze haar debuut op het witte doek. Ze speelde naast Line Pillet een van de hoofdrollen in de langspeelfilm ‘Little Black Spiders’ van Patrice Toye. Voor deze vertolking won ze de Ensor voor Beste Debuut. In februari 2014 speelde ze naast Jan Decleir de vrouwelijke hoofdrol in ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere. Hiervoor won ze de Ensor voor Beste Actrice. In de jaren die volgden kwamen er verschillende tv- en film projecten.

In 2022 was ze te zien in ‘Tori et Lokita’ geregisseerd door de broers Dardenne. In 2023 is ze te zien in “Het Smelt” door Veerle Baetens waar ze de hoofdrol in speelt. De nieuwe productie “Time Quarks All over The Place” door Ontroerend Goed gaat in mei 2024 in première.

Charlotte is de mentor van Marleine van der Werf tijdens de Vrijplaats Creating the Experience.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief