Ellen Havenith

Ellen Havenith is een creatief en betrokken producent met een voorliefde voor inspirerende, uitdagende, oprechte verhalen en filmmakers. Met haar bedrijf PRPL focust ze op eigenzinnige fictie films voor een inclusief en internationaal (genre) publiek.
PRPL’s prijswinnende films gingen in première op de filmfestivals van Sundance, Berlijn, Toronto, Locarno, Tribeca en Rotterdam. Vier films waren de nationale inzending voor de Academy Awards en THE PARADISE SUITE (Joost van Ginkel) won drie Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film.
Ellen volgde cursussen als European Co-Production: Legal and Financial Aspects aan het Erich Pommer Institut en Story Editing van Franz Rodenkirchen aan het Binger Filmlab. In 2010 nam ze deel aan het Rottterdam Producers Lab en in 2012 aan de prestigieuze EAVE – European Producers Workshop. In 2015 werd ze gekozen om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move op het Filmfestival van Cannes en werd ze geselecteerd als deelnemer aan het producers programma Atelier du Cinéma Européen (ACE). Ellen is lid van de European Film Academy .

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief