Esther Duysker

Esther Duysker studeerde aan de opleiding Writing for Performance (HKU). Haar debuutfilm DAG (regie Tamar van den Dop), onderdeel van de reeks KORT!, werd geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2011. Met haar theatercollectief Sir Duke verbond Esther zich in 2015 aan muziektheatergezelschap Orkater. Hun voorstelling DE BLACKOUT VAN ‘77 werd een Oerolhit en hun tweede voorstelling HATTA & DE KOM (Theater na de Dam) ontving een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs 2018. Haar bewerking van Shakespeare’s Othello voor het Nationale Theater (regie Daria Bukvic) werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2020.
In 2017 werd Esther genomineerd voor de Black Achievement Award stimuleringsprijs. Hiernaast vertaalde en bewerkte ze in 2015 de veelgeprezen broadway klassiekers A RAISIN IN THE SUN, BENEATHA’S PLACE en CLYBOURNE PARK, in samenwerking met productiehuis Well Made Productions.
Afgelopen jaar schreef Esther aan een aflevering van een nieuwe dramaserie voor Pupkin i.s.m. BNN/VARA en en maakte met beeldend kunstenaar Brian Elstak een kinderboek.  Met regisseur Eché Janga schreef ze de speelfilm BULADÓ, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2020 en winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Film.

Esther Duysker is spreker tijdens de workshop Meerstemmig Storytelling 2020 en 2021.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief