Joost de Vries

Joost de Vries is ruim 20 jaar producent en CEO geweest van productiebedrijf Lemming Film. In 2016 besloot hij (opnieuw) onafhankelijk producent te worden, en werkt sindsdien met zijn nieuwe bedrijf An Original Picture nauw samen met uitzonderlijke filmmakers aan internationale producties.

Naast producer is hij de algemeen directeur van Amsterdam Post Lab en organiseert hij internationale workshops voor producers en postproductiebegeleiders om hun postproductie managementvaardigheden te verbeteren onder de slogan: ‘Post before you shoot’ en werkt hij voor de Nederlandse verzekeringsmaatschappij No Risk On Set, dat risicobeoordeling biedt en filmproducties bewaakt ten behoeve van de completion bond.

In 2019 werden Joost de Vries en Dana Linssen gevraagd om samen een strategie te schrijven voor een nieuwe talent- en skills ontwikkelingstituut voor werkende professionals in de Nederlandse film- en audiovisuele sector. Van 2020 tot en met 2022 werkten ze samen als kwartiermakers aan de pilotfase van netwerkorganisatie FilmForward.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief