Zoeken en

Lancering nieuw netwerk Screen Talent NL

Tijdens de Professionals Conferentie van het Nederlands Film Festival 28 september is de nieuwe netwerkorganisatie Screen Talent NL gelanceerd. Screen Talent NL is een nieuw netwerk van regionale talent- en productiehubs dat zich richt op de interregionale afstemming, ontwikkeling van en samenwerking tussen de regionale talent- en productie initiatieven verspreid over het land.

Naast het inrichten en versterken van regionale filminfrastructuren, wordt Nederland als filmland hiermee duurzaam versterkt. Het netwerk gaat uit van gelijke toegang voor filmtalent uit heel Nederland om een diverser, inclusiever en kansengelijk speelveld te creeëren, waar talent in alle disciplines zich kan ontwikkelen en groeien en waarin verhalen en makers uit heel het land gelijke kansen krijgen.

Als onderdeel van de investeringsagenda vanuit de gehele Nederlandse productiesector wordt voor deze landelijk gespreide infrastructuur voor talentontwikkeling een investering van €6 miljoen euro gevraagd aan de nationale politiek. Naast de versterking van de regionale hubs, wordt specifiek geïnvesteerd in talentactiviteiten en (productie)trajecten.

De founding partners van Screen Talent NL zijn CineSud, Limburg Film Office, New Noardic Wave, Screen Noord, We Are Playgrounds (Brabant), MACA (Noord-Holland) en Machinerie (Utrecht), ondersteund door FilmForward. De aankomende jaren werkt Screen Talent NL aan de uitbreiding van het netwerk en wil het in elke provincie een sterke infrastructuur neerzetten door gericht te investeren in knooppunten, talent en (talent)producties.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home