Oproep TalentScope: nieuw ontwikkelingsprogramma voor Nederlands regietalent

Ben jij als regisseur na het succes van je korte film of eerste speelfilm toe aan een volgende stap? Is het tijd om jezelf verder te ontwikkelen en een stevig fundament te leggen voor je volgende project samen met het team? Maak je dan klaar voor TalentScope: het nieuwe talentontwikkelingsprogramma voor Nederlands regietalent! TalentScope is een intensief coachingstraject geïnitieerd door het Filmfonds in samenwerking met internationale partners TorinoFilmLab, ACE Producers en FilmForward.

Drie teams, elk bestaande uit minstens een regisseur en producent, en bij voorkeur een (co-)scenarist, krijgen de kans om mee te doen met TalentScope. Als regisseur is jouw recente werk eerder geselecteerd voor een toonaangevend (inter)nationaal filmfestival of heb je een aantoonbaar publiekssucces gehad in de bioscopen, filmhuizen of via de streamingsdiensten.

Met de regeling wil het Filmfonds aanstormend filmtalent een extra impuls geven voor de ontwikkeling van hun volgende filmproject. Geselecteerde teams duiken diep in een 12 maanden durend programma met 3 intensieve workshops van 4-5 dagen, begeleid door de internationale experts van TorinoFilmLab en ACE Producers. FilmForward is verantwoordelijk voor de organisatie van de workshops, waarbij artistieke vrijheid, samenwerking en inspiratie centraal staan.

TalentScope is er voor makers van speelfilmplannen met een sterke eigen signatuur, lef en internationale ambitie, ongeacht het genre. Of je nu een passie hebt voor grensverleggende arthouse cinema, cross-over, jeugdfilms, animatie, of genrefilm – TalentScope verwelkomt alle gedreven teams die zowel een nationaal als internationaal publiek willen aanspreken.

De deadline voor TalentScope is maandag 22 januari 2024.
Lees hier alle details en voorwaarden van TalentScope goed door. Vanaf vandaag kunnen de aanvragen worden ingediend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief