Zoeken en
DataVanwege Covid-19 uitgesteld tot nader te bepalen datumLocatieOnline en op locatie in AmsterdamKosten€ 300,- excl. 21% BTW *Deadline voor aanmeldenDe inschrijfdeadline is gesloten.

In Nederland produceren we steeds meer in samenwerking met internationale partners en voor internationale studio’s en streaming diensten. De toegenomen complexiteit van deze producties stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de organisatie en in het bijzonder van de planning, begroting en budget control.

OWNING THE PLAN is een workshop voor lineproducers, first AD’s en budgetcontrollers die hun kennis en vaardigheden naar een internationaal niveau willen tillen.

De workshop is een speciale Nederlandse editie van het bekende initiatief ‘Production Value – The European Scheduling Budgeting Workshop’, gecombineerd met een geheel nieuw ontwikkeld traject voor budget control.

Owning the plan wordt georganiseerd door We Are Playgrounds en Production Value, met steun van het Nederlands Filmfonds en CFAP. Powered by FilmForward.

Opzet Workshop

Voorafgaand aan de workshop:

 • Deelnemers worden ingedeeld in teams van één uitvoerend producent, één eerste AD en één budgetcontroller, en krijgen een project in ontwikkeling/financiering van een Nederlandse producent/productiebedrijf toegewezen;
 • na overleg met de trainers (via videocalls), stelt elk team een ​​eerste planning en budget op.

Tijdens de workshop:

 • Line producers en first AD’s werken gedurende de workshop aan een productieplan voor een complexe internationale film of serie onder begeleiding van experts Denis Rabaglia (schrijver, regisseur, producent en hoofd studies van Production Value), Jose Luis Escolar (line producer van o.a. “Assassin`s Creed”, “Cloud Atlas” en “Kingdom of Heaven”) en Stuart Renfrew (First AD van o.a. “You Were Never Really Here”, “Game of Thrones”, “Saving Mr. Banks”);
 • Budgetcontrollers zullen specifieke sessies bijwonen over het opzetten van een budgetcontrolesysteem voor een internationale coproductie, het lezen van een financieringsplan en het in kaart brengen van bestedingsverplichtingen, het uitwerken van cashflow en valuta kwesties, en het voorbereiden van reports.
 • Elke avond worden er verschillende lezingen gehouden over onderwerpen die gerelateerd zijn aan planning en budgettering, diversiteit en inclusiviteit en green filmmaking, met o.a. Joses Luis Escolar over de samenwerking van de driehoek line producer – first director – budgetcontroller, een case study over de serie “Jack Ryan”, een case study van Stuart Renfew over de samenwerking met Stephen Frears en een round table over de relatie met regisseurs.
 • Op de laatste dag van de workshop voegen de producenten van de projecten zich bij de workshop en wordt het plan door de teams aan hen gepresenteerd en besproken;

De workshop vindt plaats gedurende 6 dagen in Amsterdam, wordt gegeven in het Engels en vereist fulltime deelname.
Vanwege de huidige omstandigheden en Covid-19-beperkingen is het mogelijk dat er overgeschakeld wordt naar een online workshop van 2 weken (met parttime deelname) .

Voor wie?

 • Line producers en assistent directors met voldoende ervaring om zich te kunnen wijden aan het plannen en budgetteren van complexe internationale producties
 • Budgetcontrollers met ervaring in film en televisie

In elke categorie worden 4 deelnemers geselecteerd.

Partners en coaches

Owning the plan wordt georganiseerd door We Are Playgrounds en Production Value, met steun van het Nederlands Filmfonds en CFAP. Powered by FilmForward.
Coaches en trainers zijn o.a. Denis Rabaglia (studieleider van Production Value), Jose Luis Escolar (ruim 40 jaar line producer), Britse assistent director Stuart Renfrew (First AD van o.a. Stephen Frears).

Praktische informatie

 • 6-daagse workshop op locatie in Amsterdam: uitgesteld tot nader te bepalen datum.
  In het geval dat de workshop vanwege Covid-maatregelen geheel online moet plaatsvinden, dan gebeurt dat parttime van 7 t/m 19 december.
 • Voorbereidingen gedurende 3 weken voorafgaand aan de workshopdata:
  Assistent directors: 4-5 dagen voor het maken van een planning
  Lineproducers: 3-4 dagen voor het maken van een budget
 • 12 deelnemers
 • Kosten: € 300,- excl. 21% BTW *
 • Voertaal: Engels / de sessies over budget control zijn voornamelijk in het Nederlands
 • Het inschrijfformulier moet in het Engels worden ingevuld
 • Deadline voor aanmelden: 10 oktober 2020
 • De selectie wordt bekend gemaakt op 20 oktober 2020. Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt bericht.

* In speciale gevallen is er een beurs beschikbaar voor de kosten van de workshop. Indien je daarvoor in aanmerking wil komen, licht dit dan toe in je motivatie in het inschrijfformulier.

* De cursus wordt medegefinancierd door het Filmfonds. Je komt daardoor niet in aanmerking voor subsidie van het Filmfonds.

Foto: Almicheal Fraay

Voor vragen, mail naar info@filmforward.nl o.v.v. ‘Owning The Plan’.

In samenwerking met:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home