Workshop Filmrecht – september 2023

Datum5 september 2023 | 15:00 - 17:00 uur & aansluitend borrel
LocatieMACA, NDSM-Werf Amsterdam
Kostenā‚¬ 12,50 via Eventbrite

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in het filmrecht! šŸŽ¬šŸ“š

Vind je ook dat het in de dynamische wereld van de filmindustrie cruciaal is om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in het filmrecht? Wil je je kennis naar een hoger niveau tillen en je voorbereiden op de toekomst van de filmindustrie? Neem dan deel aan de interactieve workshop Filmrecht, ontwikkeld door FilmForward in samenwerking met advocaat Gaico Bos van Bos.Legal. De workshop vindt plaats op dinsdag 5 september in MACA, op de NDSM-Werf te Amsterdam.

Tijdens deze interactieve workshop nemen we je mee door de uitgangspunten van het Nederlands filmrecht, inclusief de verschillende rechten zoals auteursrecht, naburige rechten, merkenrecht, portretrecht en morele rechten. Daarnaast worden de verschillende partijen binnen het filmrecht besproken, zoals producenten en makers, en worden recente wetswijzigingen ter versterking van de positie van makers behandeld. Ook komen de gevolgen van deze wijzigingen voor makers en producenten, inclusief financiƫle consequenties en veranderingen voor de filmsector aan bod.

Componist/jurist Erik Verwey komt vertellen hoe het is geregeld met het gebruik van muziek in film. Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van muziek: welke rechten komen daarbij kijken en wat zijn do’s en don’ts? Wat is er anders wanneer je met streamers werkt en wat zijn de gevolgen voor de componist. Ook komt de rol van producent aan de orde, stockmuziek en de impact van veranderingen in de filmwereld op het gebruik van muziek.

Mis deze unieke kans niet om je filmrechtelijke kennis te vergroten en jezelf voor te bereiden op de toekomst van de filmindustrie. Schrijf je vandaag nog in voor de workshop Filmrecht en reserveer jouw plek via deze link.

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op deze inspirerende, interactieve en informatieve workshop.

De workshop is bedoeld voor Producenten, Uitvoerend Producenten, Scenaristen, Regisseurs, Componisten en Postproductie Coƶrdinatoren en iedereen uit de filmwereld die zijn kennis op het gebied van filmrecht naar een hoger niveau wil tillen.

Ben je geinteresseerd? Schrijf je dan in via de aanmeldknop bovenaan de pagina. Je wordt doorgestuurd naar Eventbrite waar je jouw tickets kunt aanschaffen.

  • Datum: 5 september 2023
  • Tijd: 15.00 ā€“ 17.00 uur
  • Locatie: MACA op de NDSM werf (Ms Van Riemsdijkweg 61,Amsterdam Noord)
  • Kosten: ā‚¬ 12,50 (betalen via Eventbrite-link)
  • Voertaal: Nederlands
  • Deadline aanmelden: 24 augustus 2023

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeƫnbus

Deel je idee met ons!

Ideeƫnbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief