Zoeken en

Aminata Cairo

Aminata Cairo is een antropoloog, psycholoog, educator, verhalenverteller, ‘liefdeswerker’. Ze is een onafhankelijke adviseur “die met mensen werkt”. Zij is voormalig lector Inclusief Onderwijs aan De Haagse Hogeschool. Ze was de eerste en enige lector van Afrikaanse afkomst in Nederland. Geboren en getogen in Nederland met Surinaamse ouders, vertrok ze naar de VS om haar hbo-opleiding te volgen. Ze behaalde masterdiploma’s in klinische psychologie en medische antropologie en een Ph.D. in de medische antropologie.
Als internationale vrouw van kleur ervoer ze uit de eerste hand de uitdagingen van diversiteit en inclusie. In haar toegepast antropologisch werk met studenten, onderwijs en maatschappelijke organisaties heeft ze voortdurend gestreefd naar het bevorderen van inclusie op zowel academisch als gemeenschapsniveau. Ze is vooral geïnteresseerd in het gebruik van haar academische, artistieke en gemeenschapsvaardigheden om de stemmen en verhalen te ondersteunen, te eren en te vieren die ongehoord, over het hoofd gezien, tot zwijgen gebracht en gemarginaliseerd worden.

Aminata ontving in 2013 de International Education Faculty Achievement Award en de Martin Luther King Jr. Humanitarian Award aan de Southern Illinois University Edwardsville voor haar inspanningen. In 2016 ontving ze de Ere-Orde van de Palm, een staatsonderscheiding van de Regering van Suriname voor haar bijdrage aan de cultuur.

Aminata Cairo is spreker tijdens de workshop Meerstemmig Storytelling en de Vrijplaats 2021.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home