Zoeken en

Thomas Lamers

Thomas Lamers (Eindhoven, 1989) is een filosoof en dramaturg gevestigd in Amsterdam. Thomas gelooft dat theater ons helpt onze plaats in de wereld te begrijpen, zelfs buiten onze privé-omstandigheden en samenleving. Theater, op zijn best, navigeert ons door ecologische veranderingen, opwarming van de aarde en technologische ontwikkelingen. Niet alleen door informatief of politiek te zijn, maar vooral door mensen te ontroeren, te inspireren en te verontrusten.

Thomas was mede-oprichter van het veelgeprezen site-responsive en interdisciplinaire Collectief Walden, dat ecologisch denken combineert met theatrale en installatieve interventies in natuurlijke en stedelijke landschappen. Met Collectief Walden is Thomas een vaste gast op het jaarlijkse Oerol Festival op Terschelling, en diverse locaties in Nederland en daarbuiten.

Als freelancer werkte Thomas met o.a. Ivo van Hove’s International Theatre Amsterdam, Toneelschuur Haarlem, Arbo, House of Nouws, en is house dramaturg bij Ulrike Quade Company, waar hij onder meer meewerkte aan ‘De Wand’, ‘Mahler & Kokoschka’ en de semi-opera ‘The Fairy Queen’ (Theater Erfurt).

Thomas Lamers is spreker tijdens de Vrijplaats 2020 – De Nieuwe Wildernis.

Fotocredit: Shayna Schapp

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home