Wouter Pocornie

Wouter Pocornie studeerde Architectuur en Stedenbouw (Urbanism) aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Tijdens zijn studie deed hij onder meer onderzoek naar slums in El Salvador, Nigeria, China en Haïti.
Hij is begonnen als architect/onderzoeker bij EGM Architecten en heeft daar de Research & Development afdeling opgebouwd. Hij heeft ervaring als stedenbouwkundig ontwerper bij de Gemeente Amsterdam, als freelancer in Rotterdam en nam hij deel aan meerdere internationale workshops.
Nu werkt Wouter aan verschillende projecten en initiatieven via zijn eigen eenmanszaak 26H, waarmee hij ook buiten zijn discipline aan opdrachten werkt. Zo gaf hij een gastcollege over The Wire aan de UvA, inleidingen voorafgaand aan een theaterstuk over gentrificatie voor het productiebedrijf Well Made Productions, en is hij onderzoeker voor een potentiële (TV-)serie.
Op dit moment werkt Wouter met Bijlmer Believers 3.0 aan strategievorming in Amsterdam Zuidoost. Wouter is Partner bij Prospect Eleven in Amsterdam Zuidoost en samenwerkend Partner/Onderzoeker bij The Black Archives Bijlmer.

Wouter Pocornie is spreker bij de workshop Meerstemmig Storytelling en Vrijplaats 2021 – Positionality.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief