FilmForward organiseert samen met partners twee industry events op IFFR 2023

Focusdag voor Nederlandse talenten
Vrijdag 27 januari

Tijdens de 52e editie van International Film Festival Rotterdam organiseren IFFR Pro, ROSE Stories, FilmForward, New Producers Academy en Videoland Academy een focusdag voor Nederlandse talenten.

We nodigen je graag uit voor een vertoning van de film Die Middag uit het IFFR Bright Future programma, gevolgd door een case-study over deze film met de regisseur Nafiss Nia en de producent, waarin je al je vragen over het regie-, productie- en schrijfproces kunt stellen.
Hierna organiseren we een panel over internationale filmfestivals: hoe zorg je dat je film(s) daar geselecteerd worden, welke kansen brengt zo’n selectie je film en jou als maker? Sprekers in dit panel zijn Nathalie Mierop (SEE NL), Gabrielle Rozing (Fortissimo Films) en Mercedes Martínez (Programmeur IFFR). Ook hier is alle ruimte voor vragen vanuit jou als deelnemer.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel met alle aanwezige talenten, en daarna is het nog mogelijk om aan te sluiten bij de openingsborrel van de IFFR Pro Hub met alle andere aanwezige professionals.

Programma:
10:15 – 11:30 Filmvertoning Die Middag
14:30 – 16:00 Case-study Die Middag
16:15 – 17:15 Panelgesprek International Film Festivals
17:30 – 18:00 Drinks

Locatie: De Doelen

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via deze link

*********************************************

IFFR Pro Dialoog: Duurzame filmproducties en coproduceren – een contradictie of een kans?
Dinsdag 31 januari

FilmForward en de Creative Europe Desks NL, Vlaanderen, Luxemburg, in samenwerking met IFFR Pro, gaan met filmprofessionals in gesprek hoe we duurzamer kunnen produceren en hoe zich dit verhoudt tot internationaal coproduceren en bestedingsverplichtingen. Hoe navigeer je als producent tussen de verschillende financieringsverplichtingen, die een coproductie met zich meebrengt? Wat zijn good practices en wat moet en kan er veranderen? Welke rol spelen de fondsen hierin?

Door middel van dialoog en concrete voorbeelden, willen we het gesprek aanzwengelen om tot een toekomstbestendige, duurzame audiovisuele industrie te komen. Het gesprek wordt gemodereerd door Doreen Boonekamp.

(Deze sessie is toegankelijk met een IFFR accreditatie).

Tijd: 14:30 – 15:30
Locatie
: De Doelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief