Zoeken en

Hoe ontwikkel je je als maker in een veranderende wereld?

‘Created By’ leek aan het begin nog wel een spannende onderneming: want hoe geef je een workshop in corona tijd? Alles hing af van techniek en videobellen over de hele wereld. En dan over een onderwerp waar heel verschillend over gedacht wordt en wat in Nederland nog in de kinderschoenen staat. Maar tot mijn verbazing werkte het allemaal wonderwel.
De mensen van Filmforward hadden alles echt perfect geregeld: de veiligheid, de techniek de interviews met coaches en ook de catering was met ontzettend veel liefde en zorg voorbereid. Inhoudelijk was het super inspirerend om weer eens met andere makers over je vak te kunnen praten en kregen we een heel palet van experts te horen over het vak van showrunnerschap. Opvallend genoeg geen antwoorden van zo en zo moet het, maar vooral vragen: Hoe ontwikkelt het zich de komende jaren en wat zijn de mogelijkheden?
Dat maakte de workshop ook zo inspirerend: we zitten midden in een proces van een veranderende wereld. Een wereld waarin wij als makers, zeker in Nederland, zelf het antwoord op moeten formuleren. Door de inhoud van de workshop en het onderlinge contact met de andere makers, is voor mij dit antwoord een stuk dichterbij gekomen.

Philip Delmaar

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home