Nieuwe editie van workshop Meerstemmig Storytelling

De noodzaak tot inclusieve en diverse verhalen is groot. Maar wie vertelt ze? En met en voor wie?
In juni organiseren we een nieuwe workshop Meerstemmig Storytelling voor iedereen die betrokken is bij het vertellen, maken, vormgeven en vertonen van film- en audiovisuele producties. Voor scenaristen, scriptcoaches, regisseurs, producenten, production designers, cameramensen, distributeurs en vertoners.

In de workshop Meerstemmig Storytelling ga je aan de slag met tools en training om je bewust te maken van en op zoek te gaan naar je eigen ‘positionality’. Positionality komt oorspronkelijk uit de antropologie, en is een manier om te onderzoeken vanuit welke positie we verhalen vertellen en hoe ze zich verhouden tot sociaal dominante en ondergerepresenteerde verhalen. In deze training gaat het om de manier waarop persoonlijke context en inhoudelijke content elkaar in elk project versterken, verrijken en uitdagen.

De workshop wordt geleid door Winnie Roseval (consultant diversiteit & inclusie en onderzoeker bij het lectoraat Inclusive Education, Haagse Hogeschool) en is een samenwerking met Generation Inclusion/Rose Stories, Dutch Academy for Film (DAFF), Dutch Directors Guild (DDG), Script Academy en FilmForward.
Sprekers en experts zijn naast Winnie Roseval, Naomi van Stapele (socioloog en antropoloog en lector Inclusive Education), de makers van de film Rocks, en filmmaker Eché Janga (Buladó, winnaar Gouden Kalf Beste Film).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief